Samen in de Akkers, We zorgen voor elkaar!

In wijk de Akkers/ten Woude, kunnen bewoners een beroep doen op het project Burenhulp.
Het gaat hierbij om kleine hulpvragen zoals eens een boodschap doen bij ziekte, of de vuilniscontainer buiten zetten. Of een hond uitlaten of eens rijden naar het ziekenhuis.(uiteraard dan tegen vergoeding brandstof). Ook kan het gaan om een klein karweitje in de tuin of eens wat aandacht geven aan een wijkgenoot(m/v) door bijvoorbeeld samen een spelletje te spelen. Wellicht kan de hulpvrager zelf ook iets voor een ander betekenen.

Wie leveren die (gratis) hulp? Dat zijn met name ook bewoners van wijk de Akkers/ten Woude.

 

Hoe werkt het?

U kunt u zowel aanmelden met een hulpvraag als met een hulp aanbod door te bellen met VSP (VrijwilligersServicePunt ) van Caleidoscoop, tel. 645881 en vragen naar Linda van de Poll. Dat kan van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur.
Linda zal tijdens het telefoongesprek kijken of de hulpvraag binnen het project past. Wanneer dit niet het geval is verwijst zij door naar een andere dienst.

Wanneer de hulpvraag wel binnen het project past gaat zij gegevens aan u vragen en de hulpvraag noteren. Daarna gaat zij in het bestand kijken of er een persoon is die kan helpen bij de hulpvraag. Zij belt hierover zo spoedig mogelijk terug.

Dit project wordt gedragen door de volgende organisaties:
Serviceflat Oranjewoud, WoonFriesland, Accolade, Marokkaans Islamitische Vereniging, Wijkplatform de Akkers, Thuiszorg Friese Wouden, PKN kerk Heerenveen Zuid en Caleidoscoop Welzijnswerk Heerenveen.